WIJ ZIJN ABEONA

COACHING EN BEGELEIDING OP HOOG NIVEAU

Huiswerkbegeleiding in Leeuwarden

Abeona Coaching en Huiswerkbeleiding bestaat sinds 2012. Wij zijn begonnen aan De Tuinen in Leeuwarden, waarna wij verhuisden naar de Snekertrekweg. Sinds 2023 bevindt Abeona zich in de prachtige en moderne Vitens-toren op de 10e verdieping. Dat is dus huiswerk maken op niveau en met een prachtig uitzicht!

Jarenlange ervaring

Wij hebben jarenlange ervaring met leerlingen van allerlei leeftijden en niveaus; van basisschool tot universiteit. Wij begeleiden basisschoolkinderen en bereiden hen voor op bijvoorbeeld Cito-toetsen. Ook taallessen voor leerlingen en volwassenen met een anderstalige achtergrond worden al ruim 12 jaar door ons verzorgd.

Leerlingen met een 'rugzakje'

Leerlingen met een 'rugzakje' (zoals ADHD, ADD, verschillende vormen van autisme, dyslexie, dyscalculie) zijn bij ons van harte welkom. Ook hier hebben wij jarenlange ervaring mee. Naast de normale huiswerkbegeleiding geeft Laura ook faalangsttrainingen. 

Huiselijke sfeer

Abeona onderscheidt zich van andere huiswerkinstituten door de huiselijke sfeer. Vooropgesteld: huiswerk maken is meestal niet leuk. Maar je kunt wel proberen het minder erg te maken! Dat doen wij door ons bedrijf kleinschalig te houden, zodat wij een fijn en persoonlijk contact met onze leerlingen op kunnen bouwen. Er moet gewerkt worden, maar er is ook ruimte en tijd voor een praatje over je hobby, je huisdier of over wat er speelt in je leven. 

Leren gaat nu eenmaal makkelijker als je je op je gemak voelt. Heb je een snertdag gehad op school? Vertel erover, ventileer, drink een kop thee, knuffel even met onze hondjes en ga met een opgeruimd hoofd aan de slag. 

               Leren gaat nu eenmaal makkelijker als je je op je gemak voelt.

Puk, Pim en Jip

Naast de docenten Bonny en Laura heeft Abeona drie kleine viervoeters rondlopen, chihuahua's Puk, Pim en Jip. Door de jaren heen is het veelvuldig in het nieuws geweest: de werkhouding van kinderen verbetert, ze blijven rustiger als er een hond in de buurt is. Leerlingen gaan beter lezen als ze aan een hond voorlezen en daarnaast is het sociale aspect belangrijk: een dier kan helpen bij het leren omgaan met emoties.

Puk, Pim en Jip bewijzen al jaren dat zij een prachtige aanvulling zijn voor ons bedrijf, je kunt ze dan ook regelmatig rond ons pand tegenkomen met een leerling die even zijn/haar hoofd leeg wil maken door een rondje met ze te wandelen.

Het team van Abeona

Laura

Nadat ik zeven jaar manager was geweest van een ander huiswerkinstituut in Leeuwarden, zijn Bonny en ik in 2012 ons eigen huiswerkinstituut Abeona begonnen. Bij ons staat de leerling centraal en kijken we per persoon hoe we diegene het beste kunnen helpen. Ik heb Engels gestudeerd aan de RUG en geef dus les in de talen en de andere alfa-vakken, zoals maatschappijleer en geschiedenis. 

Het belangrijkste bij deze vakken is begrijpend lezen. Ik begeleid ook leerlingen met AD(H)D, Asperger en autisme. Mijn doel is het beste in leerlingen naar boven halen. Naast faalangsttraining en huiswerkbegeleiding geef ik ook taallessen Engels en Nederlands.

Bonny

Mijn naam is Bonny en samen met Laura vorm ik het team van Abeona Coaching en Huiswerkbegeleiding. Leerlingen kunnen bij mij terecht voor de exacte vakken zoals wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie. 

Ook economie en bedrijfseconomie horen daarbij, dus eigenlijk alles met cijfertjes! Ook vind ik het fijn om samen met leerlingen de beste manier te vinden om huiswerk te maken en te streven naar goede resultaten. 

Foto's van Abeona