Algemene huiswerkbegeleiding

Als je overzicht wil, leren plannen en structuur aanbrengen, kies dan voor algemene begeleiding. Eerst de boel overzichtelijk maken, daarna aan de slag met het huiswerk zelf. We maken samen een planning voor de hele week, we helpen je met vragen en opdrachten en we kijken huiswerk na en overhoren het. 

Als je thuiskomt, is het of klaar, of er staat op je planner wat je nog moet doen. Die kunnen je ouders ook inkijken, zodat ook zij zien wat er af is en wat er nog moet gebeuren.

Op school is er vaak weinig tijd en aandacht voor het kind als individu. Daardoor ontstaan soms moeilijkheden, zoals het niet begrijpen van de stof of zelfs gedragsproblemen. Bij Abeona kijken we naar de persoon. Wat heeft diegene op dit moment nodig?

Stampen zonder te weten waarom, rijtjes opdreunen zonder te weten wat je ermee moet, allemaal in hetzelfde stramien. Dat doen we dus niet.

Wij zijn ervan overtuigd dat je beter presteert in een fijne omgeving. Daarom ziet ons huiswerkinstituut er juist niet te schools uit, maar meer als een huiskamer; met planten, posters, en natuurlijk onze lieve hondjes Puk en Pim. We merken elke dag dat het rustgevend is voor leerlingen om even te knuffelen of een van de hondjes op schoot te nemen. Het zijn echte knuffelbeestjes en ze horen dan ook echt bij Abeona.